Bemutatkozás

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A La Contessa Kastélyhotel Szilvásváradon, Egertől mindössze 25 kilométerre található. A hotel a Bükk-hegység lábánál, a Szalajka-völgy bejáratától 1 kilométerre található, 7 hektáros ősparkban fekvő, több 100 éves múltra visszatekintő neobarokk kastély 2009 óta megújulva, de régi pompáját megőrizve várja Önöket.

A szálloda, mely a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka volt, a régi letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja 80 kétágyas szobájával 2 épületben, a Kastélyban és az Udvarházban, valamint 650 m2-es wellness részlegével. A szobákban elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök garantálják a hamisítatlan kastély élményt, melyek a modern kor kényelmi elvárásainak megfelelően kerültek kialakításra.

A kényelmet és a biztonságot segíti a szálloda parkjában, az épületek mellett kialakított zárt parkolók, 24 órás recepció, központi széf, lift, szobaszervíz, tárgyalótermek, teraszok, kert, wellness, étterem, valamint sportolási és szórakozási lehetőségek teszik kellemesebbé az itt tartózkodást.

A kastély története:

A kastély és a szilvásváradi uradalom életében három jelentősebb nemesi család játszott szerepet: a Keglevich, az Erdődy és a Pallavicini család.

A Keglevich grófi család 1666-ban kapta meg hűbér birtokként az akkoriban nagyon értékes waradi uradalmat. A kastély elődjének építtetése feltehetően gróf Keglevich Béla nevéhez köthető. A Keglevichek majd 230 évig, 1894-ig birtokolták a kastélyt. A család birtoklása alatt épült a klasszicista stílusú református Kerektemplom, az iskola, az új grófi kastély számos uradalmi épülettel és a református temető. A templom egyik ékessége a hímzett, Keglevich-címert ábrázoló fekete selyem úrasztali terítő, melyet Keglevich Gáborné (született Sándor Matild) készített. 

A Keglevich család egyik tagja, Miklós (1798-1847) a kor fenegyereke volt. Országos hírnevét különcségeinek, vaskos csínytevéseinek köszönhette. Nem véletlen, hogy ahogy azt Jókai Mór feljegyzéseiből tudjuk, Kárpáthy János figuráját (Egy magyar nábob), illetve Bálvándy gróf (És mégis mozog a föld) vérbő, különc alakját a szilvásváradi gróf ihlette.

Ezt követően egy rövid ideig az Erdődy család volt a birtokos, majd a Pallavicini őrgrófi család lett a tulajdonos. A kastélyt a Pallaviciniek építették át neobarokk stílusban és 1944-ig a család tulajdonában maradt. Őrgróf Pallavicini Alfonz Károly birtokaival nagy odaadással törődött, s bár minden kérdésben magának tartotta fel a döntési jogot, igazából az erdőt szerette a legjobban. Kedvenc birtoka volt a Szilvásvárad – Nagyvisnyó, ahol az év nagy részét, különösen a nyári meleg hónapokat töltötték kedvező klímája miatt.

A II. világháborút követően a kastélyt államosították, s hosszú évekig SZOT üdülőként működött. Utolsó komolyabb renoválása 1981-ben, a Szilvásváradon megrendezett fogathajtó világbajnokság alkalmából volt. A rendszerváltást követően több más SZOT üdülőhöz hasonlóan a Hunguest szállodalánchoz került, s ebben a kötelékben működött kétcsillagos szállóként egészen 2005-ig.

A leromlott állapotú szilvásváradi kastélyt jelenlegi tulajdonosai rekonstruálták, megújulva és régi pompájában ragyogva 2009. február közepétől már négy csillagos kastélyszállodaként fogadja újra vendégeit.

A Kastélyhotel számos motívumában megemlékezik ezekről a régmúlt időkről, így nem csak nevében őrzi a hagyományokat („a grófnő” olaszul La Contessa), hanem szintén a Pallavicini család emlékét őrzi az a’la carte étterem, mely Pallavicini Alfonz Károly lányáról, Erzsébetről kapta a nevét, míg a szálloda lakosztálya Sándorfalva megalapítójának, Pallavicini Alfonz Károly édesapjának, Pallavicini Sándor őrgróf emlékének tiszteleg nevével

Árkalkuláció & foglalás

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként híreinkről és legújabb ajánlatainkról!

Ajándékozzon
pihenést!

Egyszerűen és gyorsan megvásárolható és online kifizethető ajándékutalványok Karácsonyra, születésnapra, évfordulóra, nászajándékba, vagy „csak” szimplán szeretetből!

Ajándékutalvány vásárlás